flash

Tuesday, July 31, 2012

BERAPA BOLEH UNTUNG TRADING FOREX SEHARI

by Mahadzira
PENGALAM PENULIS MAHADZIRASEBAGAI FOREX TRADER LEBIH 13 TAHUN
Money Making Online, Updated at: 11:00 PM

الله أكبر الشبيحة بالأراضي بعد تحرير مخفر باب النيرب +1 + video terbaru keganasan syria - violence video in syria 2012

by Mahadzira

الله أكبر الشبيحة بالأراضي بعد تحرير مخفر باب النيرب +18
www.youtube.com
الله أكبر بفضل الله ومنته الجيش الحر " لواء التوحيد" يحرر مخفر باب النيرب قتلى عصابات الاسد بالأراضي في حلب باب النيرب ولله الحمد نرجو دعم صفحة 
http://un.org
Money Making Online, Updated at: 10:41 PM

musholla logam mulia

by Mahadzira

http://www.logammulia.com
PT Antam (Persero) Tbk UBPP Logam Mulia


Pengecoran perdana oleh W. Ketua Persatuan Pegawai Aneka Tambang Unit Logam Mulia, Agung Kusumawardhana, ST, MM
Money Making Online, Updated at: 9:23 PM

ROHINGYA GENOCIDE 2012 PICTURE

by Mahadzira
http://www.unhcr.org
Money Making Online, Updated at: 9:12 PM

lagu janji ditepati

http://www.youtube.com/forexsexier

by Mahadzira

 http://www.youtube.com/watch?v=DG--QGXqnlM

Days after announcing the scrapping of the much-criticised National Day logo, Information, Communication and Culture Minister Rais Yatim is now seeking views on the similarly controversial theme song.

“What do you think about the song Janji Ditepati? It has reached more than 140,000 (views) on YouTube,” he said in a Twitter post late last night.

The minister, however acknowledged that the song has also received “some thumbs down” - the icon to indicate that YouTube viewers do not like the song.

The song, the lyrics of which were written by Rais himself, has been criticised by lyricists and netizens for not being able to differentiate between the concept of nationhood and government policy.

Most zeroed in on the line “Janji sudah ditepati, kini masa balas budi” (Promises have been fulfilled, now it’s time to return the good deeds) which was seen as a political campaign.

The song also features a rap interlude detailing the Najib Abdul Razak administration’s recent policies like the Kedai 1Malaysia and Bantuan Rakyat 1Malaysia.
Money Making Online, Updated at: 9:07 PM

VGMC AMBASSADOR

by Mahadzira
Tips to be VG AMBASSADOR,
Before you put effort on achieving this status
1. Know VGMC HISTORY
2. Know thier PRODUCT.
3. Know the SYSTEM VERY WELL.
4. VGMC CONCEPTS: OFFSHORE TAX FREE.
CUT ALL THE COSTS THAT NOT BE NEEDED.
5. HIGH TECHNOLOGIES SYSTEM THAT CAN ACCESS WITH INTERNET- Go Global - ALL OVER THE WORLD.
6. When registered new shareholder make sure to educate them,
How to registered.
How to see structure
How to do placement setting
To make sure, shareholder get thier pairing bonus and let them know how they can make more money here.
Registered Bank Account.
How to withdraw direct to Bank .
How to Buy credit to top up and activate shares.
Educate them with more patient until they understand how to use the system,
Upload document and use VG PASS AND EMAIL.
ONCE THE KNOW HOW TO DO ALL THIS.
Your income will grow big and bigger,
And they no need you anymore but make sure keep on services those just join VGMC cos this will strengthen the tie between you and those who are new.
Help them with knowledge even for other groups, priorty your group.
Do it transparently with sincere and Trust.
Help others to SUCCESS than you will see the REWARDS.
SATISFACTION is not the AMOUNT YOU GET.
BUT HOW KNOWLEDGE BEEN USE TO DUPLICATE WHAT YOU HAVE DONE TO OTHERS.
DONT FORGET to donate to those who needed . And appreciate what others had done when they are with you. Cheers and good day
How to registered Beneficiary bank account.
Money Making Online, Updated at: 9:04 PM

wasiat rasulullah kepada puterinya fatimah az zahrah

by Mahadzira

10 Wasiat Rasulullah saw kepada puterinya Fatimah Az Zahra’

1.Ya Fatimah, wanita yang membuat tepung untuk suami dan anak-anaknya pasti Allah akan menetapkan kebaikan baginya dari setiap biji tepung, melenyapkan keburukan dan meningkatkan darjat wanita itu.

2.Ya Fatimah, wanita yang berpeluh ketika mengisar tepung (memasak makanan) untuk suami dan anak-anaknya nescaya Allah menjadikan dirinya dengan neraka tujuh tabir pemisah.

3.Ya Fatimah, tiadalah seorang yang meminyakkan rambut anak-anaknya lalu menyikat dan mencuci pakaiannya melainkan Allah akan menetapkan pahala baginya seperti pahala memberi makan seribu orang kelaparan dan memberi pakaian seribu orang telanjang.

4. Ya Fatimah, tiadalah wanita yang tidak memberikan bantuan kepada jirannya, melainkan Allah akan menghalangnya dari minum telaga kautsar pada hari kiamat kelak.

5.Ya Fatimah, yang lebih utama dari segala keutamaan adalah keredaan suami terhadap isteri. Andai suami tidak reda kepadamu, maka aku tidak akan mendoakanmu, ketahuilah wahai Fatimah, kemarahan suami adalah kemurkaan Allah.

6.Ya Fatimah, apabila wanita mengandung maka malaikat memohonkan keampunan baginya dan Allah menetapkan baginya setiap hari seribu kebaikan serta menghilangkan seribu keburukan. Ketika wanita merasa sakit untuk melahirkan Allah menetapklan pahala baginya sama dengan pahala para pejuang di jalan Allah. Jika dia melahirkan kandungannya maka bersihlah dosa-dosanya seperti ketika dia dilahirkan dari kandungan ibunya. Jika meninggal ketika melahirkan maka dia tidak membawa dosa sedikitpun.

7.Ya Fatimah tidaklah wanita yang tersenyum di hadapam suaminya melainkan Allah memandangnya dengan pandangan penuh kasih.

8.Ya Fatimah, tiadalah wanita yang membentangkan alas tidur suaminaa dengan rasa senang hari melainkan para malaikat yang memanggil dari langit menyeru wanita itu agar menyaksikan pahala amalnya dan Allah mengampunkan dosanya yang lalu dan yang akan datang.

9.Ya Fatimah tidaklah wanita yang melayan suaminya selama sehari semalam dengan senang hati serta ikhlas melainkan Allah mengampunkan dosa-dosanya serta memakaikan pakaian padanya di hari kiamat berupaya pakaian yang serba hijau dan menetapkan baginya setiap rambut pada tubuhnya seribu kebaikan. Allah memberikan pahala kepadanya pahala seratus kali beribadah haii dan umrah.

10. Ya Fatimah, tidaklah wanita yang meminyakkan kepala suaminya dan menyikatkanya, meminyakkan janggut dan memotong misainya, serta memotong kukunya, melainkan Allah memberi minuman yang didatangkan dari sungai-sungai syurga. Allah mempermudahkan sakaratul maut baginya serta kuburnya menjadi sebahagian taman-taman syurga. Allah membebaskannya dari siksa neraka serta dapat melintasi siratul mustakim dengan mudah
Money Making Online, Updated at: 9:02 PM

SHEIKH SAUDI UAE RICHNESS PICTURE AGAINST THE POOR AFRICAN NATION

by Mahadzira

Money Making Online, Updated at: 8:57 PM

gambar kaabah 2012 + kaabah picture 2012

by Mahadzira

Gambar pertama adalah sebuah magnet dalam bentuk kiub dengan SERBUK BESI yang berselerak di SEKELILINGNYA. Medan magnet menyebabkan SERBUK BESI untuk mengatur diri mereka ke dalam corak itu.

GAMBAR KEDUA ADALAH KAABAH..

ALLAH SWT BERFIRMAN MAKSUDNYA :-

"Kami akan memperlihatkan kepada mereka ayat-ayat Kami di alam semesta, dan dalam diri mereka sendiri, sehingga ternyata jelas kepada mereka bahawa ini (Al-Quran) adalah kebenaran. Adakah ia tidak mencukupi berkenaan kepada Tuhan kamu bahawa Dia adalah Saksi atas tiap-tiap sesuatu ? "- [41:53]
Money Making Online, Updated at: 8:51 PM

PUBLIC GOLD 纽约金价30日小幅上行

by Mahadzira


新华网芝加哥7月30日电(记者朱诸)由于投资者预期本周美国联邦储备委员会和欧洲央行将采取进一步宽松措施,从而支撑30日纽约金价继续上行,为连续第四个交易日上涨。

  当天,纽约商品交易所黄金期货市场交投最活跃的12月合约收于每盎司1624美元,比前一交易日上涨1.3美分,涨幅为0.1%。

  市场分析师说,由于投资者对本周即将召开的央行会议保持谨慎乐观情绪,因此导致当天黄金市场交投较为清淡,金价也窄幅震荡。

  美联储和欧洲央行均定于本周召开会议,投资者对这两家央行采取行动的预期日益升温。分析人士认为,由于对美国经济前景并不满意,可能会宣布新的举措,而欧洲央行则可能推出一系列旨在解决欧元区持续的主权债务危机的方案。

  当日,9月份交割的白银期货价格上涨53.5美分,收于每盎司28.033美元,涨幅为0.2%。10月份交割的白金期货价格上涨3.6美元,收于每盎司1411.8美元,涨幅为0.3%
Money Making Online, Updated at: 5:57 PM
by Mahadzira
POLITIK MELAYU POLITK PAK PANDIR POLITK LABU LABI POLITK NUSANTARA
Komen oleh penulis mahadzira.
Article ini di ambil dari blog editor utusan online yg nampaknya ditulis oleh editor yg bermimpi di siang hari atau dunia sudah nak kiamat barangkali. Tak apalah mungkin  penulis mimpi ini anonymous.   Ke empat empat entiti atau peribadi dalam mimpi politik ideal ini semuanya bersalah dan berdosa baik kepada agama juga kepada negara malah kepada diri sendiri. Muhasabah lah dibulan Ramadhan ini insyaallah turun rahmah keampunan Allah dan kemana juga hala tuju politik melayu tak kita turuti sahaja dengan penuh minat atau penuh loya.

RAJA ADIL DISEMAH RAJA ZALIM DI SANGGAH.
Masa tidak banyak minyak hampir habis dan peluang untuk pemimpin2 kaya kita larikeluar negara dengankaum keluarga sangat besar. Jangan lupa.......
Umno sudah diberi ingatan dan nasihat tetapi masih megah dan degil maka jawabnya hanya layak di jatuhkan.

Rasanya sampai unta masuk lubang jarum pun tak akan ada mimpi se ideal dibawah.http://xtive.utusan.com.my/blog.php



Biduk berlalu kiambang bertaut...
Siti Mariam Md. Zain


Melayu Oh Melayu...

BARU-BARU ini saya menerima satu `posting' di Facebook berkisar tentang `chatting' membabitkan empat pemimpin - Tun Dr. Mahathir, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Seri Najib Tun Razak dan Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Ia bermula dengan kata-kata Dr. Mahathir yang bosan di malam hari. Kata-kata itu kemudian disambut Anwar yang mengajak Dr. Mahathir lepak dan makan sate di uptown. Dalam perbualan tersebut Anwar meminta Dr. Mahathir mengajak Najib sekali. Setelah persetujuan dibuat untuk bertemu dan makan sate, tiba-tiba muncul pula Nik Abdul Aziz yang bertanya mengapa beliau tidak diajak bersama.

Saya pasti posting ini sengaja direka-reka. Individu yang mereka-reka posting ini tentunya mempunyai alasan tersendiri. Benar, tidak molek bagi sesiapapun untuk bertindak mempersendakan para pemimpin. Apatah lagi pemimpin yang menjadi subjek persendaan adalah negarawan terbilang seperti Dr. Mahathir.



Namun, dari sisi lain, ia mungkin menggambarkan betapa si pereka posting ini benar-benar mengharapkan pemimpin-pemimpin yang disebutkan nama tersebut dapat duduk satu meja untuk bertemu, berbincang atau melakukan apa sahaja. Reaksi yang sama dapat disimpulkan apabila melihat ulasan-ulasan yang diberikan oleh mereka yang turut menerima posting sama. Betapa mereka juga sebenarnya sangat mengharapkan agar situasi mesra yang ditunjukkan oleh pemimpin-pemimpin Melayu tersebut benar-benar berlaku di negara tercinta ini.

Jika hari ini kita berbangga mengatakan Malaysia sebuah negara Islam, tetapi dengan sikap kita yang suka mencari salah orang lain dan berpecah-belah, apakah kita masih mempunyai keyakinan rasa bangga ini dapat dipertahankan?

Sesiapapun tidak dapat menafikan hakikat bahawa keamanan yang kita nikmati hari ini adalah hasil daripada kebijaksanaan pemimpin-pemimpin terdahulu. Kita merasa bangga apabila Malaysia dijadikan contoh oleh negara Islam lain.

Justeru, jika kita mahu terus merasa bangga sebagai anak Malaysia, keamanan dan keharmonian yang dinikmati ini wajar dipertahankan. Untuk menjadikan ini satu kenyataan, perkara paling penting ialah Melayu perlu kembali bersatu.

Malangnya hasrat untuk bersatu seolah-olah makin lama makin kabur. Kebanyakan pemimpin Melayu ketika ini dilihat lebih mengutamakan kepentingan diri daripada terus berusaha untuk mengangkat ketamadunan Melayu itu sendiri.

Kesannya, masyarakat Melayu terus berpecah-belah. Isu yang remeh diperbesar-besarkan. Peluang ini pula digunakan oleh pihak-pihak tertentu yang sememangnya menunggu masa yang sesuai untuk terus menenggelamkan Melayu.

Hakikatnya, Melayu tidak lemah disebabkan orang luar. Tetapi lemahnya Melayu adalah kerana ada di antara pemimpin Melayu sendiri sanggup menjadi pengkhianat bangsa. Jika sikap ini berterusan, natijahnya akan tiba juga.

Nasib yang bakal menimpa masyarakat Melayu mungkin tidak jauh bezanya dengan yang pernah dialami oleh rakyat pada era kerajaan Kesultanan Melaka.

Disebabkan pengkhianatan si kitol dan tindakan tidak bertanggungjawab segelintir pembesar ketika itu, akhirnya kerajaan yang pernah diiktiraf sebagai terkuat di dunia suatu ketika dahulu, musnah begitu sahaja. Lebih menyedihkan, tahta dan kesultanan Melayu Melaka juga lenyap sehingga kini.

Apakah kita mahu melihat satu lagi sejarah kehancuran ketamadunan Melayu? Melayu sebenarnya tidak punya banyak pilihan. Yang pasti, setiap pilihan berperanan untuk menentukan kelangsungan dan nasib orang Melayu itu sendiri.
Money Making Online, Updated at: 5:39 PM

Terkini Myanmar Burma


by Mahadzira

Our greatest respect kepada perdana menteri Iran dan Malaysia sekali lagi atau entah keberapa kali termasuk segala duta dan diplomatnya yg tidak boleh diharap akan idea mereka. Cuma tahu duduk di luar negara mengguna kemudahan diplomatik dengan penuh citarasa seorang duta yg CHICK glamour.

Tahniah kementerian luar Iran. Ini fakta kerana negara kita senantiasa bergolak dengan politik dalaman yg menjerut najib sejak ketiadaan tun dr mahathir.

Najib sebenarnya boleh lari atau menjauhi kemelut politik yg cuba dilumur pembangkang keatas dirinya jika dia sibuk atau pura pura sibuk dengan isu luar negara tetapi apa kan daya Najib dilihat banyak melayan karenah pembangkang hingga lupa gagasan sebagai PM malaysia yg tersohor begitu banyak idea spt Tun Mahathir.

Ditulis ringkas oleh penulis juga mengharap najib mengusul sidang tergempar OIC untuk menubuhkan pasukan PENGAMAN Islam di dunia.

sekian laman web idea satu malaysia kosong maka ana pun blogging sorang sorang harap ada menteri yg baca kalau tidak dpt traffic dari uncle google pun boleh juga.


TEHERAN 31 Julai - Iran merancang untuk menubuhkan kedutaan di Myanmar bagi membantu menyelesaikan masalah yang dihadapi umat Islam di negara tersebut, kata Menteri Luar, Ali Akbar Salehi.
"Kita telah mengadakan perbincangan dengan pegawai Myanmar dan rancangan menubuhkan pejabat perwakilan di negara itu.
"Kita yakin dengan adanya pejabat kedutaan ia boleh membantu mengukuhkan hubungan politik di antara kedua-dua negara dan menerusinya, kita boleh mengambil langkah berkesan untuk membantu menyelesaikan masalah umat Islam di Myanmar menerusi kerjasama kerajaan negara itu,'' katanya kepada agensi berita Mehr (MNA), kelmarin.

sumber utusan dan bernama

Money Making Online, Updated at: 5:22 PM

MAXIS OLYMPIC GOLD REWARD at Gold.MLP.my

by Mahadzira

LAUNCH YOUR WAY TO GOLD

Welcome to your opportunity to win a solid GOLD medal plus other great prizes. Submit now to receive a Daily Prize and be in the running for the Grand Prize, Top Prize plus Daily Winner rewards!
To win gold, just get the votes and impress the Maxis Sports Ambassadors – shuttlers Lee Chong Wei, Koo Kien Keat, Tan Boon Heong, cyclist Azizulhasni Awang, and divers Pandelela Rinong and Leong Mun Yee.
http://www.maxis.com
Find out How To Win or Submit straightaway.
Money Making Online, Updated at: 1:46 PM

GLOBALWAVE GOLD SCAM

by Mahadzira
http://maybank2u.com

Apakah GWG satu lagi scam di Malaysia yg sudah tepu dengan projek pelaburan emas samada fizikal mahupun secara maya online. Bagi penulis langkah yg diambil adalah dengan melabur sedikit wang minimum 500 ringgit untuk menguji globalwavegold samada membayar ahli atau berbaloi atau tidak GWG ini.
     http://BNM.gov.my
Kita tunggu keputusan bank negara sebelum itu anda yg mahu mencuba dengan modal murah sila email atau sms penulis di  0169565300. introducer id mahadzira. Insyaalah mudah mudahan company ini membayar dan terus membayar. GWG adalah klon hybrik kepada VGMC dan RGCX....dengan faedah GWG lebih baik dari kedua syrkt pelaburan offshore asing di PANAMA itu.
     Buat masa ini penilaian penulis Globalwavegold  ROCK.

sekian email penulis syeikh.mahadzira@gmail.com sila sebarkan.
Money Making Online, Updated at: 1:35 PM

معلومات عن توجه ألف عنصر من حزب الله اللبناني من دمشق نحو حلب: كلُّنا سوريا

by Mahadzira

http://aljazeera.com
معلومات عن توجه ألف عنصر من حزب الله اللبناني من دمشق نحو حلب:

1- ماذا يفعلون في دمشق؟؟
2- هذا هو النأي بالنفس بالنسبة للحكومة اللبنانية ؟؟
3 - شباب الجيش الحر، نرجو الاهتمام بهم، فليهيأ حزب الله الف حفرة لجثامين كلابه التي ستعود محملة بالشاحنات ورائحة العفن والحقد تنبعث منها

اللهم اجعل كيدهم في نحرهم، اللهم اقتلهم بددا ولا تغادر منهم احدا


"نور الشام"
Money Making Online, Updated at: 1:05 PM

gambar video terbaru keganasan di syria

http://blogs.aljazeera.com 
by Mahadzira



Syria Live Blog

Violence in Syria has escalated into what the Red Cross calls a civil war. Activists say at least 17,000 people have died since the uprising began in March last year. The government of Bashar al-Assad, increasingly losing territory to rebel fighters, blames "terrorists" and "armed gangs" for the unrest, while the opposition and other nations have accused Assad's forces of crimes against humanity.

Syria

Maria Calivis, UNICEF's regional director for the Middle East and North Africa, spoke with Al Jazeera from Beirut following a visit to the camps in Jordan:
"No doubt as the violence intensifies in Syria, so does the outflow of refugees into neighbouring countries."
More than 50 per cent of the displaced are children, she said.
"It's very important to ensure that children have a safe place to play."
"These are the hot summer months, water is at the top of the list."
"Presently there is not sufficient funding to ensure the increased needs."

Syria

Activist videos from Deraa allegedly shot today show helicopters flying over city and civilian homes being shelled.
Al Jazeera is unable to independently verify the contents of these videos due to severe reporting restrictions inside Syria.
Money Making Online, Updated at: 5:07 AM

SYRIA VIOLENCE VIDEO COMPLETE PICTURE

by Mahadzira
Courtesy CNNhttp://edition.cnn.com/2012/07/30/world/meast/syria-unrest/

Part of complete coverage on
CNN's Ivan Watson gets an on-the-ground look at the Syrian rebels and the violence raging.
July 26, 2012 -- Updated 0948 GMT (1748 HKT)
CNN's Hala Goroni with a look at why the Syrian city of Aleppo is of strategic importance to rebels.
July 30, 2012 -- Updated 1613 GMT (0013 HKT)
They packed one on top of another -- children, parents, grandparents -- onto motorcycles, as many as six at a time, and then sped away as fast as they could.
July 30, 2012 -- Updated 1208 GMT (2008 HKT)
CNN watches the tension grow as Syrian rebels trade 11 Shiite Muslim prisoners for 11 Sunni Muslim prisoners.
July 30, 2012 -- Updated 1551 GMT (2351 HKT)
Syria's rebels have transformed themselves into an armed movement capable of attacking the country's two largest cities.
July 27, 2012 -- Updated 1304 GMT (2104 HKT)
Just what weapons do the rebels really have? CNN's Ivan Watson gets a first-hand look at the rebels inside an abandoned mansion.
July 27, 2012 -- Updated 1731 GMT (0131 HKT)
Mohamed Rashid walked out of the gate of his house with a giant blood stain on his white T-shirt.
July 24, 2012 -- Updated 1937 GMT (0337 HKT)
CNN's Ivan Watson finds that fighting in one Syrian town has left rubble, stunned survivors and not much else. Its main street is now known as "the street of death."
July 28, 2012 -- Updated 1518 GMT (2318 HKT)
 Libyan revolution veteran Al-Mahdi al-Harati training members of the Liwa al-Umma to fight in Syria.
Their war for freedom in Libya may be over, but almost a year after they won the battle for the Libyan capital, a group of fighters have a new battlefield: Syria.
July 26, 2012 -- Updated 1151 GMT (1951 HKT)
A filmmaker documents the carnage wrought on the Syrian city of Rastan. CNN's Diana Magnay reports.
July 29, 2012 -- Updated 1806 GMT (0206 HKT)
The unrest in Syria intensifies over the months
July 25, 2012 -- Updated 1343 GMT (2143 HKT)
As the crisis in Syria intensifies and Bashar al-Assad's hold on power starts to unravel, concerns are mounting over what may come next for the beleaguered nation.
July 18, 2012 -- Updated 2229 GMT (0629 HKT)
Just how widespread is the violence in Damascus? Take a look at the key spots in the Syrian capital.
July 25, 2012 -- Updated 1209 GMT (2009 HKT)
Check out the key events since the uprising began in early 2011.
The past few weeks haven't been good to President Bashar al-Assad.
July 3, 2012 -- Updated 1513 GMT (2313 HKT)
Human Rights Watch has released a report on Syria's "state policy of torture," including testimony from former prisoners.
In a war zone such as Syria, photojournalist Seamus Murphy knows that a helicopter hovering over a hospital is a bad sign.
May 28, 2012 -- Updated 2124 GMT (0524 HKT)
As Syria blocks foreign journalists, Western media are largely relying on amateur photos and videos to tell the story.
July 19, 2012 -- Updated 0115 GMT (0915 HKT)
One group calls Bashar al-Assad's time as president of Syria "the wasted decade."
Are you in Syria? Share your stories, videos and photos with the world on CNN iReport.
Money Making Online, Updated at: 4:52 AM

31 July 2012 Serangan terbaru regim Assad keatas Aleppo syria PAKU KERANDA buat regim Assad


by Mahadzira
CNN and Reuters
12 minute ago
Syria strikes putting 'nail in Assad's own coffin,'

TUNIS (Reuters) - Attacks on the Syrian city of Aleppo are putting the nail in the coffin of President Bashar al-Assad's government, showing he lacks the legitimacy to rule, U.S. Defense Secretary Leon Panetta said on Sunday.

Panetta, speaking at the start of a weeklong trip to the Middle East and North Africa, did not offer any new steps the United States might take even as he renewed calls for a united international effort "to bring the Assad regime down."

Watch a prisoner exchange in Syria Rastan: Shattered city in Syria Filmmaker documents violence in Syria


Northern Syria (CNN) -- Rebels pushed to grab territory around Aleppo on Monday as fighting raged within the northern city.
Hours after capturing a government military base on the outskirts of Aleppo, Syrian rebels said they were using tanks they seized in earlier fighting to attack a military airfield north of the hotly contested metropolis, which has seen more than a week of bloody clashes.
Free Syrian Army Cmdr. Ahmed Afesh told CNN rebels were using tanks they confiscated from the Syrian army to shell the air base outside Azaz. The border town is about 25 miles (40 kilometers) north of Aleppo.
Rebels were also securing control of the main highway that runs to Turkey from Aleppo, the commercial center of the country.
Battle scars were clear along the road. Near the military base that rebels seized -- a former restaurant -- the wreckage of an armored personnel carrier was smoldering. Inside, there were shell casings and abandoned army uniforms. Rebels were moving out cases of ammunition they had seized.
New heavy equipment captured during the battle for the base -- including four tanks in good condition -- was a boost for rebels, who have said that their weapons have been outmatched by the Syrian army's.
As the relentless battle for Syria's largest city continued Monday, Al Jazeera correspondent Omar Khashram was wounded during heavy fighting in a central Aleppo neighborhood. A cameraman and driver working with Khashram, who was being treated in a hospital in Turkey, told CNN that shrapnel from a shell penetrated gaps in the correspondent's flak jacket in Aleppo's Salahuddin neighborhood.
U.N. observers have reported a surge in violence in Aleppo, with helicopters, tanks and artillery being used, mission head Lt. Gen. Babacar Gaye said Monday.
Regime forces launched missiles and shelled from attack helicopters, opposition activists said.
Aleppo, Syria's commercial and cultural hub, has seen a mass exodus amid the violence. About 200,000 people in and around the city have fled shelling and heavy weapon fire in the past two days, Valerie Amos, the U.N.'s under-secretary-general for humanitarian affairs, said Sunday.
In several neighborhoods, those who remained were left without phone, Internet or electricity service as tanks shelled the city, according to Deama, an activist in Aleppo. CNN isn't using her full name because disclosing it could put her in danger.
"We're afraid they are going to do something worse. Usually, they will cut off connections and isolate these neighborhoods more when they are about to make something worse," Deama said Monday.
Residents also faced bread and flour shortages, she said. Bakeries were shuttered.
"This is like punishment from the regime. They want to make people hungry," she said.
There were conflicting reports Monday on who controlled the major Aleppo neighborhood of Salahuddin, which rebels had claimed days earlier. Both opposition fighters and the regime said Monday they had taken over Salahuddin.
At least 85 people were killed across Syria on Monday, including 25 in Aleppo, according to the opposition Local Coordination Committees of Syria.
With no end to the country's 16-month crisis in sight, French Foreign Minister Laurent Fabius said his country will take more action to try to stop the bloodshed.
"As France is taking over the presidency of the U.N. Security Council on August 1, we are going to ask -- before the end of the week -- for a meeting of the Security Council, probably at a ministerial level ... to try and stop the massacres and prepare for the political transition," Fabius told French RTL radio on Monday



Watch a prisoner exchange in Syria
Rastan: Shattered city in Syria
Filmmaker documents violence in Syria
Showdown in Syria
July 3, 2012 -- Updated 1513 GMT (2313 HKT)
Human Rights Watch has released a report on Syria's "state policy of torture," including testimony from former prisoners.
Money Making Online, Updated at: 4:48 AM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

BUSUK.ORG + SYEIKH_MAHADZIRA